VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 7 januari 2020 - Beursbrink

Dividend en aandeleninkoop ForFarmers niet in gevaar

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De zorgen over een grote krimp van de melkveestapel in Nederland zijn overdreven en zullen geen afbreuk doen aan een aantrekkelijke plannen van ForFarmers om kapitaal te laten terugvloeien naar de aandeelhouders. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux dinsdag.

Wel blijft klimaatverandering onderwerp van gesprek en dat betekent dat boeren in Europa voorlopig minder geneigd zullen zijn om de productie uit te breiden, ondanks de Afrikaanse varkenspest.

Daarnaast blijven fusies en overnames een belangrijke rol spelen, zo stelden de analisten van Kepler, en ForFarmers zou kunnen kijken naar mogelijkheden buiten Europa.

Verder zullen ‘slimme’ veevoeders profiteren van de toegenomen complexiteit op de markt, aldus de marktvorsers.

Kepler mikt op een daling van de melkveestapel van 7 procent tegen 2023. Dit leidde tot een neerwaartse bijstelling van 2 procent voor de ramingen van de EBITDA en winst per aandeel in de periode 2020 tot en met 2022. In het slechtste scenario daalt de melkveestapel met 10 procent, hetgeen een neerwaartse bijstelling in de ramingen van 3 procent zou betekenen.

Kepler noemde de waardering van ForFarmers nog steeds aantrekkelijk, met een rendement op de vrije kasstroom van 9 procent en een dividendrendement van 5 procent.

Kepler verwacht dat ForFarmers per jaar 25 miljoen euro aan overtollig kapitaal zal overhouden dat het kan aanwenden voor kleine overnames.

Kepler handhaafde het koopadvies op ForFarmers met een koersdoel van 7,15 euro. Het aandeel steeg dinsdag met 2,1 procent tot 6,31 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.