Nederland - 9 februari 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Disney’s beste dag in 3 jaar na sterke kwartaalresultaten

Op donderdag schoten de aandelen van Disney maar liefst 7% omhoog in premarket-handel, na de indrukwekkende onthullingen in hun kwartaalverslag. De winst van het eerste kwartaal van het bedrijf overtrof de schattingen en het kondigde een reeks belangrijke deals en aankomende evenementen aan.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Disney, dat zijn beste dag sinds december 2020 doormaakt:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Grote stappen: gaming en content

Het hoogtepunt van het nieuws was de aankondiging van CEO Bob Iger dat Disney een enorme stap zet in de gamingindustrie. Het bedrijf zal maar liefst $1,5 miljard investeren in Epic Games, de maker van de razend populaire Fortnite.

Disney en Epic Games zullen de handen ineenslaan om nieuwe games te ontwikkelen, gebaseerd op geliefde franchises zoals Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en Avatar.

Maar dat was niet het enige opwindende nieuws dat Disney te melden had. De entertainmentgigant kondigde ook plannen aan voor de lancering van een streamingdienst van ESPN in 2025.

Daarnaast zal een exclusieve versie van Taylor Swift’s Eras Tour-film beschikbaar zijn op Disney+. En voor de fans van de film “Moana” is er goed nieuws: er komt een vervolg later dit jaar.

— Lees ook:  Zó investeer je in hoge dividendaandelen

Positieve Disney-resultaten

Analisten zijn positief over de resultaten. Ben Barringer van Quilter Cheviot noemt het een ‘stabiele omzet en effectief kostenbeheer’. Barringer gelooft dat hoewel de Epic Games-partnerschap potentie heeft, het waarschijnlijk een “langzame groei” zal zijn.

Ondanks het verlies van abonnees op Disney+, steeg de omzet van Disney dankzij een verhoging van de abonnementskosten.

Het bedrijf bevestigde ook haar toewijding om tegen het einde van het fiscale jaar 2024 maar liefst $7,5 miljard aan kosten te besparen.

— Lees ook: De handleiding over aandelen kopen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.