Nederland - 21 november 2017 - Europa
door REDACTIE BEURSBRINK

Dieptepunt Gemalto vermoedelijk achter de rug

(ABM FN-Dow Jones) Gemalto heeft vermoedelijk het dieptepunt achter zich en moet nu zien dat het de marges weet op te krikken. Dit bleek dinsdag uit een analyse van UBS.

De groeisegmenten van Gemalto hebben duidelijk hogere marges en kunnen compenseren voor de krimp bij SIM en Payments, zo stelden de analisten van de Zwitserse bank. Hierdoor kan de totale marge in 2018 met 2 procentpunt omhoog en tussen 2017 en 2019 mikken de marktvorsers op een stijging van 4 procentpunt.

UBS denkt daarbij dat Gemalto 40 miljoen van de beoogde 50 miljoen euro aan besparingen voor einde van 2019 weet te realiseren.

UBS zette eerder deze maand een koopaanbeveling op Gemalto. Vooral de beleggersdag van de digitale beveiliger in maart volgend jaar geldt voor de bank als een potentiële koersaanjager. Daarbij merkten de analisten op dat tegen de huidige waardering beleggers de mobiele en betaalactiviteiten op nul waarderen.

Zonder risico is een belegging in Gemalto evenwel niet. De analisten waarschuwden dat de koers eventueel terug kan vallen naar 20 euro, maar dit gebeurt alleen als de omzet met 8 procent daalt en de maatregelen aan de kostenkant geen effect sorteren.

Dinsdagmiddag steeg het aandeel Gemalto met 2,8 procent naar 32,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.