Nederland - 18 oktober 2022 - crypto
door VINCE

Deze 5 blockchains hebben de meeste actieve techneuten in de berenmarkt

Er zijn allerlei manieren om cryptonetwerken te beoordelen en te vergelijken. Bijvoorbeeld door te kijken naar het aantal actieve gebruikers. Er is echter nog een die heel handig is, maar vaak niet naar gekeken wordt. Dat is het aantal actieve techneuten op een blockchain. Actieve techneuten zijn fundamenteel heel belangrijk voor blockchains, omdat ze deze bouwen. Een gebrek aan techneuten, betekent dus zeer weinig groeipotentie voor een blockchain. 

Hoe meet je het aantal actieve techneuten?

Crypto projecten publiceren hun softwarecode openbaar op Github. Op dit platform kan je vervolgens meten hoeveel verschillende techneuten met deze softwarecode aan de slag gaan. Een blockchain met overduidelijk meer techneuten dan andere blockchains, zal dus ook een stuk meer kunnen groeien. 

Uiteraard is het geen perfecte uitslag, omdat je niet weet of er nog andere techneuten zijn die achter de schermen nieuwe softwarecode bouwen.

Al met al geeft het wel een goede indicatie.

5 blockchains met de actiefste techneuten community

Een pagina die het aantal actieve techneuten bijhoudt is GokuStats. De top 5 is gebaseerd op de blockchains met het grootste aantal wekelijkse developers.

  1. Ethereum: 1,803 wekelijkse techneuten
  2. Polkadot: 765 wekelijkse techneuten
  3. Cosmos: 507 wekelijkse techneuten
  4. Solana: 344 wekelijkse techneuten
  5. Bitcoin: 339 wekelijkse techneuten

Ethereum staat dus veruit op plek 1, met bijna 2,5x zoveel wekelijkse actieve techneuten als de nummer 2 Polkadot.

>>>Meer over de groei van Ethereum en andere cryptonetwerken behandelen we in de Crypto Gids, waar we onlangs een nieuwe versie van publiceerde. 

——

 


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.