Europa - 1 maart 2021 - Aandelen

Deutsche Bank zet Just Eat Takeaway op kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft maandag het advies voor Just Eat Takeaway verhoogd van Neutraal naar Kopen bij een onveranderd koersdoel van 116,00 euro.

“We menen dat de verhouding tussen risico en rendement aantrekkelijk is tegen de huidige waardering en we zien ruimte voor een koersherstel”, aldus analist Silvia Cuneo maandag in haar rapport.

Zij wees ook op de verbeteringen die de maaltijdbezorger in de markten van Just Eat wist te realiseren, met name in het Verenigd Koninkrijk, wat voor vertrouwen zou moeten zorgen over de overname van het Amerikaanse Grubhub. Die deal maakt het bedrijf tot één van de grootste maaltijdbezorgers ter wereld.

Daarnaast heeft Just Eat Takeaway met een belang van 33 procent in het Braziliaanse iFood nog een flinke appel voor de dorst achter de hand, meent Cuneo. Zij schat de waarde op 900 miljoen euro, waarvan de helft bij een succesvolle verkoop zal worden uitgekeerd aan de aandeelhouders en de andere helft geïnvesteerd zal worden. “Dus we denken dat de verkoop van iFood een positieve aanjager zal zijn.”

Maandag steeg het aandeel Just Eat Takeaway 2,4 procent naar 81,76 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.