Nederland - 18 oktober 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Deutsche Bank verhoogt koersdoel ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft in aanloop naar de derdekwartaalcijfers het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 27,50 euro naar 28,00 euro, met behoud van het koopadvies. Dat meldden analisten van de bank woensdag in een rapport.

De cijfers over het derde kwartaal zullen naar verwachting de positieve visie van Deutsche Bank over de Nederlandse bank onderstrepen. De analisten rekenen op een herstellende leningengroei bij stabiele marges, een strikte kostenbeheersing en zeer lage voorzieningen voor oninbare leningen, waardoor het rendement op eigen vermogen naar verwachting uitkomt op een hoog niveau van 13,6 procent.

Intussen blijft het kapitaal zich opstapelen, merkten de marktvorsers op, met het vooruitzicht van versnelde kapitaalteruggave bij de beloofde update over de kapitaalstrategie begin 2018. Deutsche Bank gaat uit van een dividendrendement van 5,5 procent bij de huidige koers met kans op een aanvullende jaarlijkse aandeleninkoop ter waarde van 4 procent van het kapitaal.

Als de kapitaaleisen fors stijgen door de nieuwe Basel 4-regels, die het kapitaalvoordeel van interne risicomodellen beperken, dan zal ABN AMRO mogelijk minder overtollig kapitaal teruggeven, maar omdat die nieuwe eisen waarschijnlijk langzaam worden ingevoerd, ziet Deutsche Bank daar nog wel ruimte voor.

Deutsche Bank denkt dat analisten in doorsnee te behoudend zijn over de kostenbesparingen en de voorzieningen voor slechte leningen te snel weer zien oplopen.

Het koersdoel werd door de analisten licht verhoogd vanwege de nieuwe kabinetsplannen om belastingen te verlagen.

Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 26,05 euro. Op 8 november komt de bank met de resultaten over het derde kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.