VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 13 augustus 2020 - Aandelen

“Depressie kan zorgen voor boom op aandelenmarkten”

door SVEN VAN GASSE

De aandelenmarkten hebben in maart een historische daling laten optekenen door het Covid-19 virus. De periode hierna hebben ze al wel een mooi herstel laten zien maar de problemen zijn nog niet achter de rug. Jim Paulsen van de Leuthold Group denkt dat een depressie, 4 kwartalen van een krimpende economie, zou kunnen zorgen voor een enorme boom op de aandelenmarkten.

Door de Covid-19 pandemie kwamen bedrijven over de hele wereld in moeilijkheden. Veel bedrijven kregen wel steun van de overheid maar dit bleek vaak niet genoeg. Hierdoor werden ze gedwongen om te besparen op alle overbodige elementen in de bedrijven.

Door deze massale besparingen zijn verschillende bedrijven in een unieke positie beland. Ze kunnen in het komende jaar gebruik maken van een ongelooflijke hefboomwerking omdat ze de kosten zo laag hebben gehouden en de efficiëntie is verhoogd.

Volgens Paulsen vertaalt dit zich in een enorm winstgroeipotentieel. Hij vindt dat dit bijproduct door Wall Street radicaal wordt onderschat.

Deze boom kan veel groter zijn dan beleggers op dit moment denken. We zouden een groot winstherstel kunnen hebben.

Sterkste groeiperiode ooit

De tijdlijn van Paulsen is gebaseerd op de economische groeiprognoses voor volgend jaar. Uit een onderzoek van Moody’s Analytics voorspellen economen in het derde kwartaal een groei van bijna 20%. Vervolgens zou de economie in het vierde kwartaal groeien met 9,6% en 7,7% in het eerste kwartaal van 2021.

De grootste ineenstorting van de economie ooit, zou gevolgd kunnen worden door de sterkste groeiperiode die we ooit hebben meegemaakt.

Paulsen voorspelt dat de impact hiervan de gehele aandelenmarkt ten goede zal komen waarbij economisch gevoelige aandelen het voortouw zullen nemen. Hij doelt vooral op financiële, industriële en smallcap-aandelen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.