Europa - 8 januari 2021 - Aandelen

Degroof Petercam zet koopadvies op Just Eat Takeaway

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft vrijdag het advies voor Just Eat Takeaway verhoogd van Houden naar Kopen en trok het koersdoel met liefst 69 procent op naar 140,00 euro. Dit bleek uit een rapport van analist Michael Roeg met de titel ‘Honger als een wolf’.

De analist is te spreken over de progressie die met het overgenomen Just Eat wordt geboekt. Deels is dit te danken aan de coronacrisis, maar anderzijds ook aan de investeringen die werden gedaan. “En groei is de sleutel” voor marktplaatsen als Just Eat Takeaway, aldus Roeg.

De coronacrisis zorgt volgens de analist voor een enorme groei, maar een deel van de nieuwe ‘coronaklanten’ zal ook na de pandemie blijven bestellen bij de maaltijdbezorger, denkt Roeg.

In zijn nieuwe model houdt Roeg nu ook rekening met de overname van het Amerikaanse Grubhub. Roeg wees daarbij op de IPO van de Amerikaanse concurrent DoorDash, dat met een multiple van ruim 10 veel hoger gewaardeerd wordt dan Just Eat Takeaway met 4.

Het aandeel Just Eat Takeaway was vrijdag de koploper op het Damrak met een koersstijging van 4,2 procent naar 100,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.