Europa - 30 november 2021 - Aandelen

Degroof Petercam zet IMCD op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft dinsdag het advies voor IMCD verlaagd naar Reduceren, maar het koersdoel ging wel van 150,00 naar 170,00 euro.

IMCD heeft volgens analist Luuk van Beek een “uitstekende” autonome omzetgroei gerealiseerd van 14 procent in de eerste negen maanden van dit jaar. Na twee jaar van ondermaatse groei, toont IMCD nu een duidelijk versnelling, aldus de analist.

IMCD gaf geen inzicht in hoe de autonome groei momenteel is verdeeld over volume, mix en prijs, maar liet wel weten dat het de hogere kosten kon doorberekenen aan klanten. “IMCD is ervan overtuigd dat de buitengewone marktomstandigheden aanhouden in 2022. Dit neemt niet weg dat de vergelijkingsbasis uitdagender wordt”, waarschuwde Van Beek.

In het tweede kwartaal profiteerde IMCD nog van een zeer gemakkelijke vergelijkingsbasis ten opzichte van een jaar eerder, toen er sprake was van krimp, terwijl in IMCD in het derde kwartaal van 2020 een kleine autonome groei boekte. In het vierde kwartaal van 2020 was de groei alweer 5 procent, zo merkte Van Beek op. “We verwachten dan ook dat de autonome omzetgroei zal afnemen, maar wel blijft steken op een solide niveau van 7 procent in 2022.”

De waardering van iMCD is stevig, volgens Van Beek, waarbij de waarderingsratio’s voor IMCD ook nog eens veel sneller stegen dan die voor sectorgenoten.

Het aandeel IMCD koerste dinsdagochtend 1,0 procent lager op 196,10 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.