Europa - 28 september 2020 - Aandelen

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Galapagos

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 112,00 naar 120,00 euro, maar handhaafde het Houden advies.

De koersdoelverhoging komt nadat Galapagos in zowel Japan als de Europese Unie toestemming kreeg voor filgotinib voor de behandeling van reuma.

“Dit heeft een kleine impact op onze waardering”, schreef analist Benoit Louage. De analist had ook wel verwacht dat er groen licht zou komen. Hij hanteerde een succeskans van 90 procent, en dit kan nu worden verhoogd naar 100 procent.

Maar de belangrijkste mijlpaal blijft goedkeuring in de VS, aldus Louage. En dat is onzeker. Wel hanteert de analist nog altijd een succeskans van 90 procent, maar een besluit valt pas tegen het einde van 2021, denkt hij, met een lancering in 2022. Daarbij zijn de omzetramingen van Degroof Petercam in de VS alleen gebaseerd op de dosis van 100 milligram en niet van 200 milligram.

Het aandeel Galapagos won maandag 5,2 procent op 124,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.