VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Europa - 25 november 2020 - Aandelen

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Aperam stevig

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN) Degroof Petercam heeft woensdag het koersdoel voor Aperam stevig verhoogd van 23,00 naar 36,00 euro met een onveranderd Houden advies.

Analist Frank Claassen besloot tot de koersdoelverhoging na de sterke kwartaalresultaten die Aperam onlangs publiceerde. Daarin zag hij de eerste tekenen van herstel van de basisprijzen in Europa en veerkracht in Brazilië. Dat was reden voor Claassen om zijn taxaties voor de EBITDA in 2021 en 2022 met 11 tot 18 procent te verhogen tot respectievelijk 381 miljoen en 453 miljoen euro. Dit jaar zal Aperam volgens de analist niet verder komen dan 255 miljoen euro.

Naast het herstel in Europa denkt Claassen dat deze winststijging mogelijk is dankzij strenge maatregelen om het dumpen door India en Indonesië tegen te gaan en de voordelen die het nieuwe strategische programma ‘Leadership journey’ zal opleveren.

Daarbij wees de analist ook op het aantrekkelijk dividendrendement van meer dan 5 procent dat Aperam biedt. Voor 2020 mikt Degroof op een dividend van 1,75 euro per aandeel, wat vervolgens oploopt naar 1,80 euro over 2021.

Omdat de koers de afgelopen weken al met meer dan 35 procent is gestegen, is er nog maar beperkt opwaarts potentieel volgens Claassen.

Het aandeel Aperam daalde woensdag 2,0 procent naar 32,84 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.