Europa - 20 december 2021 - Aandelen

Degroof Petercam verhoogt koersdoel Adyen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Adyen verhoogd van 1.380 naar 1.900 euro en handhaaft het Reduceren advies, omdat de analisten denken dat de groei van het betaalbedrijf over vijf jaar zal gaan afvlakken. Dat stelden het analistenhuis maandag in een rapport.

De verhoging van het koersdoel is het gevolg van hogere winstverwachtingen en het doorschuiven van het waarderingsmodel naar het volgende kalenderjaar.

Het aandeel is 21 procent gedaald na de piek op 2.766 euro eerder dit jaar, maar is nog te genereus gewaardeerd naar de smaak van Degroof Petercam.

Het aandeel wordt momenteel namelijk verhandeld tegen 76 keer het verwachte EBITDA in 2022, vergelijkbaar met voorgaande jaren. Volgens de analisten is het echter niet gebruikelijk dat zulke hoge koerswinstverhoudingen intact blijven, als de omzet sterk is gegroeid, in vijf jaar tijd werd die bijna vier keer zo groot bij Adyen, omdat het moment dat de omzetgroei afvlakt tot meer normale niveaus gaandeweg dichterbij moet komen. Degroof Petercam voorziet dat de groei vanaf 2026 zal afvlakken tot uiteindelijk 10 procent in 2032.

Het Reduceren advies heeft niets te maken met gebrek aan kwaliteit, maar alles met de te hoge waardering, stelt Degroof Petercam. De omzet van Adyen is sterker gegroeid dan de aannames die de analisten deden in januari 2019, met een versnelling in de eerste helft van 2021.

Het aandeel Adyen noteerde maandag 1,3 procent lager op 2.147 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.