Nederland - 27 augustus 2018 - Banksector

Degroof Petercam verhoogt advies ABN AMRO

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor ABN AMRO verhoogd van Houden naar Toevoegen, maar verlaagde het koersdoel van 28,00 naar 26,00 euro, in reactie op de resultaten van de Nederlandse bank over het tweede kwartaal.

De resultaten van ABN over het tweede kwartaal kwamen volgens analist Bart Jooris boven de consensus uit, “zelfs exclusief eenmalige items”.

De bank kondigde tevens een herstructureringsvoorziening aan van circa 50 miljoen euro, om de winstgevendheid van CIB te verbeteren. De eenmalige last was volgens de analist lager dan verwacht.

Op basis van de resultaten paste de analist de winstverwachting voor het hele boekjaar marginaal aan. Jooris voorziet voor 2018 een nettowinst van 2.283 miljoen euro, waarbij hij eerder nog uitging van 2.248 miljoen euro. De bank lijkt volgens hem de juiste maatregelen te nemen om negatieve verrassingen bij CIB te voorkomen.

Bovendien brengt de huidige CET1-ratio van 18,3 procent de bank in een positie om zijn uitbetaling aan aandeelhouders te verhogen, redeneerde de analist. Jooris verhoogde dientengevolge de uitbetalingsratio van 50 procent naar 55 procent.

Het aandeel ABN AMRO noteerde maandag op een groen Damrak 0,6 procent hoger op 23,69 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.