Europa - 20 april 2022 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Degroof Petercam haalt Heineken van verkooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft woensdag na een kwartaalupdate van Heineken het advies voor de brouwer verhoogd van Reduceren naar Houden en het koersdoel ging van 88,00 naar 100,00 euro.

Analist Fernand de Boer noemde de volumeontwikkeling in lijn met de verwachtingen, maar was positief verrast door de “indrukwekkende” prijsmix van de brouwer. Zo steeg de omzet met krap 25 procent autonoom.

De Boer roemde vooral de prestaties van Heineken in Europa, waar werd geprofiteerd van de heropening van de economie na het afschaffen van de coronamaatregelen.

Daarbij is het eerste kwartaal niet het belangrijkste kwartaal voor Heineken, stipte De Boer aan.

De analist handhaafde de winstverwachting voor Heineken voor dit jaar op 4,30 euro per aandeel, maar verhoogde die voor 2023 van 4,78 naar 5,02 euro.

“Op dit moment lijkt Heineken prima te presteren”, vindt De Boer. “De omzet herstelde mooi en de marges bewegen in de goede richting.” Toch vreest de analist dat de margeverwachting van Heineken van 17 procent in 2023 lastig haalbaar is.

Met een koersdoel van 100 euro waardeert De Boer Heineken in lijn met zijn sectorgenoten.

Het aandeel wint woensdag 4,2 procent op 93,06 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.