Europa - 8 juni 2021 - Aandelen

Degroof Petercam haalt Basic-Fit van kooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft dinsdag het advies voor Basic-Fit verlaagd van Kopen naar Houden bij een koersdoel van 40,60 euro.

Analist Kris Kippers stelde dat een update van Basic-Fit over de recente heropening van clubs weinig nieuws bracht, los van het feit dat het bedrijf dit jaar in totaal op 1.010 clubs wil uitkomen. Degroof mikte op 990. Kippers wees er nog eens op dat Basic-Fit de doelstelling van 1.250 voor 2022 liet varen als gevolg van de coronacrisis, maar blijft bij de doelstelling van 2.000 clubs voor de lange termijn.

Na twee kapitaalverhogingen is er genoeg ruimte om de lockdownperiode en cashburn op te vangen, aldus Kippers. Volgens de analist hebben beleggers inmiddels een volledige heropening ingeprijsd en staan de aandelen zelfs 17 procent boven de piek in februari 2020.

Het zicht op overnames kan een groei verder aanjagen, maar ook dit is al deels in de koers verwerkt, aldus Degroof.

“Er is al veel positief nieuws ingeprijsd en we zien zeer beperkt opwaarts potentieel”, aldus Kippers. Degroof had het koersdoel voor Basic-Fit in beraad, maar met het koersdoel van 40,60 euro houdt Degroof rekening met een waarde van 2,25 miljoen euro per club voor 2023. Het totale aantal clubs schat hij dan in op 1.315.

Het aandeel Basic-Fit steeg dinsdagochtend met 0,6 procent tot 41,02 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.