Europa - 15 november 2021 - Aandelen

Deal Heineken in Zuid-Afrika was verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De deal die Heineken in Zuid-Afrika sloot met betrekking tot Distell en Namibia Breweries is geen verrassing. Dit stelde analist Fernand de Boer van Degroof Petercam maandag.

Heineken wil de controle over het Zuid-Afrikaanse Distell en Namibia Breweries krijgen, waar een miljardenbedrag mee gemoeid is, en zo een lokale kampioen bouwen.

Na afronding van de deals, zullen de overgenomen activiteiten plus een belang van 75 procent in Heineken South Africa worden ondergebracht in een nieuwe, niet-beursgenoteerde onderneming. Heineken krijgt een belang van minimaal 65 procent in het nieuw op te richten bedrijf en de rest gaat naar de huidige aandeelhouders van Distell.

Voor De Boer kwam het nieuws niet als een verrassing. “De deal zat al enkele maanden in de pijplijn”, aldus de analist. Desondanks versterkt de deal wel de positie van Heineken in Zuid-Afrika en Namibië, terwijl er zicht is op synergievoordelen op zowel omzet- als margevlak.

Degroof Petercam handhaafde het Reduceren advies op Heineken met een koersdoel van 88,00 euro. Het aandeel steeg vanochtend met 1,5 procent tot 98,78 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.