Nederland - 8 april 2021 - Aandelen

“De aandelenmarkt kan nog 30% hoger”

door SVEN VAN GASSE

Jeremy Siegel, professor Finance in Wharton School, verwacht dat de rally op de aandelenmarkten nog ten minste heel het jaar zal aanhouden. Hij benadrukte wel dat beleggers voorzichtig moeten zijn van zodra de Federal Reserve haar accomoderende beleid aanpast.

Aangezien de laatste economische beperkingen uit het Covid-19 tijdperk zullen worden opgeheven en vaccinaties het mogelijk maken dat reizen en andere activiteiten weer mogen, verwacht Siegel een bloeiende economie.

Siegel benadrukt wel dat deze economische omstandigheden kunnen zorgen voor een sterke inflatoire druk. Volgens Siegel zou de inflatie zelfs hoger kunnen oplopen dan de Fed verwacht, tot zo’n 4% à 5%.

Dergelijke economische omstandigheden zouden de Federal Reserve ertoe kunnen dwingen sneller op te treden dan verwacht. Op dat moment moeten beleggers op hun hoede zijn, maar tot dan denkt Siegel dat beleggers moeten genieten van de boom op de aandelenmarkt.

Siegel stelt:

Pas als de Federal Reserve van koers verandert, moeten beleggers zich zorgen beginnen maken.

Waarom aandelen nog steeds aantrekkelijk zijn

Een van de belangrijkste redenen waarom aandelen, ondanks een opflakkering van de inflatie, nog steeds aantrekkelijk zijn is dat het bezitten van aandelen nog steeds beter zou zijn dan het investeren in obligaties of het aanhouden van cash.

De Federal Reserve zal de rente het komende jaar nog niet verhogen waardoor obligaties geen alternatief zijn voor aandelen. Uiteindelijk zal de Fed wel moeten ingrijpen en de rente verhogen. Dan zou de bullmarkt ten einde kunnen komen, maar dat is pas iets voor ten vroegste 2022.

Siegel besluit:

De bullmarkt zal heel 2021 aanhouden.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.