Nederland - 16 november 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Cryptomarkt stabiliseert na Bitcoin-duik

In het afgelopen weekend zagen we grote bewegingen op de cryptomarkt, waar het openstaande belang steeg tot maar liefst $35 miljard. Dit wijst op riskante weddenschappen van handelaren die hoopten op verdere prijsstijgingen. Ze betaalden ook buitengewone kosten om hun positie aan te houden. Echter keerde Bitcoin even het roer om. Financieringstarieven op futures van belangrijke tokens keren weer normale niveaus.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat uitbrak richting $38K maar nu weer een stapje terug deed naar $35K:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Grote inzet op cryptostijgingen

Na een periode van overdreven euforie betaalden handelaren buitensporige kosten om in hun longposities te blijven. Sommigen betaalden tot 0,5% in fees om de acht uur op hun geleende fondsen, wat neerkomt op 50 cent op elke $100 positie.

Zie de fees van verschillende platformen ook in onderstaande afbeelding:

Marktanalisten waarschuwden voor mogelijke neerwaartse druk, aangezien handelaren meer geneigd waren om short te gaan na de hoge financieringstarieven.

Dit bleek uit de daling van de markt op dinsdag, waarbij bijna 90% van de bullish weddenschappen werd geliquideerd.

— Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

Cryptomarkt: stabiliteit en nieuwe kansen

Liquidaties kunnen een indicatie zijn van een tijdelijke piek of bodem in de prijsbeweging. Dit, samen met de normalisering van financieringstarieven tot een gemiddelde van 0,01%, suggereert een stabilisatie in de markt.

De cryptomarkten kenden de afgelopen week een stijging van meer dan 6%, aangewakkerd door optimisme over de goedkeuring van een Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) in de VS.

In ander nieuws diende BlackRock een aanvraag in voor een Ethereum ETF, wat de interesse in alternatieve tokens zoals Avalanche, Solana en Polygon versterkte.

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.