Nederland - 5 juli 2022 - beleggen
door STIJN

Cryptobedrijf Vauld pauzeert geldopnemingen

Cryptobedrijf Vauld heeft maandag zijn activiteiten gepauzeerd. Hun klanten kunnen geen transacties meer doen, alsook kunnen ze geen geld opnemen. CEO Darshan Bathija zei dat het bedrijf financiële moeilijkheden heeft vanwege de volatiliteit op de cryptomarkt. Sinds 12 juni hebben hun klanten al 197,7 miljoen dollar versluisd naar andere rekeningen.

De situatie op de cryptomarkt is zeker nog niet verbeterd. Bitcoin weet maar niet te herstellen en blijft kwakkelen rond de 20.000 dollar. De crash op de markt brengt heel wat bedrijven in de problemen, ook bij Vauld moeten ze ingrijpen omdat de volatiliteit hun zwaar parten speelt.

Hun klanten hebben sinds 12 juni al voor 197,7 miljoen dollar versluisd, weg van het cryptobedrijf. Als maatregel heeft CEO Darshan Bathija nu beslist om de activiteiten te pauzeren en hun rekeningen tijdelijk te bevriezen. Drie weken geleden zei Bathija nog dat hun activiteiten gewoon zullen doorgaan ondanks de uitdagingen op de cryptomarkt, niet dus.

Crash

De crash op de cryptomarkt heeft tekortkomingen in een aantal projecten en bedrijfsmodellen blootgelegd. In mei verloor de algoritmische stablecoin TerraUSD zijn pariteit met de dollar. Ondertussen raakte het grote cryptocurrency-hedgefonds Three Arrows Capital in liquidatie nadat het in gebreke was gebleven bij een lening van meer dan 660 miljoen dollar van Voyager Digital.

Vauld zou in gesprek zijn met zijn investeerders over hun toekomst. Ze hebben ook Kroll Pte Limited, Cyril Amarchand Mangaldas en Rajah & Tann Singapore LLP onder de arm genomen als financiële en juridische adviseurs. Het is nog maar de vraag hoe de situatie bij Vauld verder zal evolueren. Gezien hun acties, lijkt de kans op een faillissement groot te zijn.

Bronnen: Arjun Kharpal – CNBC

Foto: Hawksky – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.