Nederland - 3 mei 2018 - Banksector
door REDACTIE BEURSBRINK

Credit Suisse verlaagt koersdoelen Benelux-banken

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft de koersdoelen voor ING, KBC en ABN AMRO verlaagd en blijft een voorkeur houden voor het aandeel ABN AMRO, gezien de ruimte voor kapitaalteruggave en kostenverlagingen, ook al presteerde het aandeel de afgelopen twaalf maanden al zes procent beter dan Europese sectorgenoten.

Banken in de Benelux worden gemiddeld verhandeld tegen een premie van 30 procent op de materiële boekwaarde en bieden daarom in absolute zin weinig opwaarts potentieel, schreef analist Marcell Houben van de Zwitserse zakenbank in een donderdag gepubliceerd rapport.

Het macro-economische klimaat in het eerste kwartaal beoordeelde hij als “OK”. De aandacht van beleggers zal daarom naar verwachting uitgaan naar kostenverlagingen en de rentemarge, die onder druk staat omdat de banken hun spaarrentes niet verder kunnen verlagen. Groei van de fee-inkomsten moet de margedruk opvangen.

ABN AMRO behield het advies Outperform, terwijl het koersdoel zakte van 31,00 naar 30,00 euro, omdat de kosten wat hoger worden ingeschat en de winst dus wat lager.

Het advies voor ING bleef Underperform en het koersdoel daalde van 15,00 euro naar 13,50 euro. Het is volgens Houben te vroeg om positiever te worden over ING, omdat de markt de margedruk bij de bank nog steeds niet heeft ingeprijsd, en omdat de analist weinig voordeel verwacht van hogere fee-inkomsten, terwijl de bank gevoelig blijft voor de lage rente en weinig overtollig kapitaal heeft.

Voor KBC bleef het advies Neutraal, terwijl het koersdoel zakte van 73,50 tot 72,00 euro. Positief zijn volgens Credit Suisse de sterke fundamenten, met potentieel voor overnames, en de betere bedrijfsmix vergeleken met de twee Nederlandse rivalen. Maar omdat het aandeel al 70 procent boven de boekwaarde wordt verhandeld, lijkt dit reeds in de koers te zijn ingeprijsd.

ABN AMRO noteerde woensdag 1,4 procent lager op 25,88 euro. ING verloor 1,9 procent tot 13,82 euro en KBC verloor 2,1 procent tot 71,46 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.