Europa - 30 januari 2020 - Aandelen

Credit Suisse verlaagt koersdoel OCI

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag het koersdoel voor OCI verlaagd van 23,50 naar 20,00 euro bij een ongewijzigd Outperform advies.

Analisten van Credit Suisse stelden de verwachtingen voor de EBITDA met gemiddeld 10 procent neerwaarts bij, vanwege de recent gedaalde prijzen voor methanol en stikstofmeststoffen. Als gevolg kwam de Zwitserse zakenbank ook op een lager koersdoel uit.

Credit Suisse blijft wel vertrouwen houden in de ommekeer die OCI bewerkstelligt en waardoor het bedrijf vermoedelijk zal worden beloond voor een aantrekkende kasstroom. Die stelt OCI in staat om de schulden te verlagen of de aandeelhouders te belonen.

De analisten verwachten ook dat OCI in 2020 minder ingrepen hoeft te doen ten opzichte van 2019 om het bedrijf weer op de rit te krijgen. Dit jaar kan daarbij de eerste kans zijn voor OCI om de winstpotentie van de portefeuille te laten zien en een bodem in de kosten te leggen.

Het aandeel OCI koerste donderdagochtend 1,4 procent lager op 15,58 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.