Nederland - 26 juli 2018 - Banksector

Credit Suisse verlaagt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft donderdag zijn koersdoel voor ING verlaagd van 13,20 naar 12,50 euro, maar handhaaft het advies Underperform, omdat de markt mogelijk nog te optimistisch is over de marge, fees en toekomstige dividenden.

Volgens analist Marcell Houben van Credit Suisse is het te vroeg is om positiever te worden over ING. Ten eerste wordt de margedruk onvoldoende onderkend in de markt. Ook zullen hogere fee-inkomsten, waar de bank op inzet, zelfs in het optimistische scenario slechts een beperkte bijdrage aan de winst leveren.

Daarbij is de bank niet erg gevoelig voor het voordeel van een stijgende rente, is het kapitaaloverschot beperkt en zijn analisten mogelijk te optimistisch over de dividenden.

Bij de huidige waarderingen lijken de drie Benelux-banken ING, ABN AMRO en KBC weinig opwaarts koerspotentieel te bieden, concludeert Houben. Zijn voorkeur blijft uitgaan naar ABN AMRO, vanwege de betere vooruitzichten voor kapitaalteruggave en omdat de kostenverlagingen positief kunnen verrassen. Bij ING houdt Credit Suisse juist rekening met tegenvallende rentebaten.

De adviezen en koersdoelen voor ABN AMRO en KBC blijven ongewijzigd, met respectievelijk Outperform en 29,00 euro en Neutraal en 71,00 euro.

Het aandeel ING noteerde donderdag 0,7 procent hoger op 12,89 euro, in een licht hogere AEX-index. Het aandeel ABN AMRO steeg 0,9 procent en KBC noteerde ongewijzigd.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.