Nederland - 3 augustus 2018 - Banksector

Credit Suisse verhoogt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft vrijdag het koersdoel voor ING licht verhoogd van 12,50 naar 12,80 euro, maar handhaafde het Underperform advies.

Analist Marcell Houben noemt ING een bank van hoge kwaliteit met een sterke consumententak. Toch handhaaft de analist het Underperform advies. Volgens Houben onderschat de markt de margedruk. Ook zal de groei van de fees maar beperkte impact hebben op de winstontwikkeling. Daarbij is ING gevoelig voor de lage rente en is het overtollig kapitaal beperkt.

Wel presteerde ING in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Zowel de omzet als de onderliggende winst lag hoger dan getaxeerd door analisten. Ook was de toevoeging aan de zogeheten stroppenpot “erg laag”. Houben besloot zijn ramingen voor de nettorentebaten voor 2019 en 2020 met ongeveer 1 procent te verhogen. |Maar we zien nog steeds concurrentie- en margedruk op de Duitse en Belgische consumentenmarkt.” De marktverwachting voor de rentebaten is volgens Houben dan ook nog altijd te hoog. Ondanks zijn taxatieverhoging zit de analist nog 3 tot 4 procent onder consensus.

Het aandeel ING handelde vrijdag 0,3 procent hoger op 12,85 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.