Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 7 februari 2019 - Banksector

Credit Suisse verhoogt koersdoel ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor ING verhoogd van 11,50 naar 12,00 euro na een sterk vierde kwartaal, maar handhaafde het neutrale advies op het aandeel.

De Zwitserse zakenbank noemde de kwartaalcijfers van ING van goede kwaliteit, met inkomsten die 1 procent hoger waren dan verwacht, kosten die 2 procent meevielen en voorzieningen voor oninbare leningen die 4 procent lager waren dan voorzien.

Toch ziet analist Marcell Houben niet hoe ING ook in 2019 en 2020 de gemiddelde verwachting van analisten kan overtreffen.

De verwachtingen die analisten gemiddeld inprijzen zijn volgens Houben namelijk realistisch, met een verwachte groei van de netto rentebaten met 2 procent in 2019, terwijl ze erop rekenen dat de geplande kostenbesparingen geheel worden gerealiseerd. Ook verwacht men dat de voorzieningen voor oninbare leningen laag blijven.

Volgens Houben is de kapitaalpositie van ING substantieel verbeterd in het afgelopen kwartaal, maar hij ziet toch weinig opwaartse ruimte voor verdere verbetering van het kapitaal en het dividend.

Het aandeel ING noteerde donderdag 0,8 procent lager op 10,97 euro. Woensdag steeg het aandeel 6 procent na de kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel