Nederland - 31 maart 2023
door AMY YASSIM

Concurrentie voor Tesla? Xpeng introduceert nieuwe tech

Het Chinese elektrische automerk Xpeng heeft aangekondigd dat het zijn geassisteerde rijtechnologie zal uitbreiden naar de metropool Shanghai. Dit is iets wat zijn concurrent, het Amerikaanse Tesla, niet biedt in China. De technologie, genaamd XNGP, zal het rijden op stadsstraten gemakkelijker maken door middel van software die helpt bij het remmen bij verkeerslichten en afslaan bij kruispunten.

728x90

In het afgelopen jaar is de koers van XPeng (XPEV) fors gedaald, maar lijkt sinds november een bodem te hebben gezet.

Onderscheidende factor op de Chinese markt

De maandelijkse leveringen van Xpeng liggen achter op die van andere grote Chinese elektrische automerken, maar het bedrijf probeert met nieuwe technieken, meer klanten te lokken. benadrukken.

Volgens analist Tu Le, oprichter van het in Beijing gevestigde adviesbureau Sino Auto Insights, biedt Tesla geen Full Self Driving (FSD) in China, terwijl Xpeng zijn NGP juist inzet als onderscheidende factor op de Chinese markt.

Xpeng’s hoofd van autonoom rijden en vice-president Xinzhou Wu zei dat “veel details” van Xpeng’s product vergelijkbaar zijn met Tesla’s FSD. Hij en zijn team benadrukten ook dat ze de geassisteerde rijsoftware systematisch testen voor de uitrol in 100 Chinese steden.

Meer duidelijkheid tijdens Shanghai Auto Show

Het is nog niet duidelijk wat de dekking is van de technologie van Xpeng, die ook zonder het gebruik van nauwkeurige kaarten kan rijden. Xpeng zal naar verwachting een nieuw automodel onthullen op de Shanghai Auto Show in april.

— Gratis gids: Beleggen voor beginners —

Bron: CNBC
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden. 

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.