Nederland - 15 november 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Coinbase: Bitcoin ETFs brengen crypto naar breder investeerders publiek

In een recent rapport benadrukt de cryptobeurs Coinbase het belang van bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). Een goedkeuring ervan zal namelijk in de Verenigde Staten de deuren openen voor een breder scala aan investeerders. Dit omvat beleggingsadviseurs, pensioenfondsen en instellingen die voorheen geen toegang hadden tot crypto.

Met een bitcoin ETF kan je in bitcoin investeren, zonder daadwerkelijk de munt te kopen. Dit maakt het investeren een stuk toegankelijker.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Bitcoin, dat door optimisme over de goedkeuring van een Bitcoin ETF al richting $38K steeg:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Coinbase: ETF’s als game-changer voor crypto

Volgens David Duong, hoofd van institutioneel onderzoek bij Coinbase, gaat het niet alleen om het aantrekken van nieuw kapitaal.

ETF’s kunnen beperkingen verminderen voor grote geldbeheerders en instellingen. Hierdoor verbeteren de liquiditeit en prijsontdekking voor alle beleggers.

Duong benadrukt het potentieel van ETF’s door te zeggen:

“De mogelijkheid is veel groter dan alleen het toegankelijk maken van nieuw kapitaal. Het zal de beperkingen voor grote geldbeheerders verminderen en de liquiditeit verbeteren.”

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

ETF-optimisme komt op goed moment

Coinbase voorspelt dat deze goedkeuring niet alleen nieuwe crypto-producten kan stimuleren, maar ook miljarden kan toevoegen aan de totale cryptomarktwaarde.

Volgens het rapport komt dit nieuws op een gunstig moment. Dit omdat traditionele veilige havens zoals de Amerikaanse schatkistmarkt worden verstoord en de Amerikaanse banksector kwetsbaar blijft.

— Lees ook:De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Bron: CoinDesk
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.