Europa - 24 september 2020 - Aandelen

Clubs Basic-Fit sluiten in grote Franse steden

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit moet in Frankrijk clubs gaan sluiten in de negen grootste steden, maar dit vormt geen problemen voor de schuldratio en liquiditeitspositie van de uitbater van fitnessclubs. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux donderdag.

De Franse overheid kondigde aan dat fitnessclubs per 28 september dicht moeten in Parijs en in acht andere grote steden. Volgens de analisten van Kepler zijn de maatregelen minstens twee weken lang van kracht en betreft het 80 clubs van Basic-Fit, ofwel 9 tot 10 procent van het totale aantal clubs van het bedrijf.

“Het is moeilijk om leden een alternatief te bieden, dus Basic-Fit zal vermoedelijk een compensatie moeten bieden”, aldus de marktvorsers. Kepler schat de impact van het sluiten van 80 clubs voor een periode van twee weken en van een volledige compensatie op de omzet circa 2 tot 3 miljoen euro zal zijn. Kepler merkte op dat er nog geen zicht is op eventuele steunmaatregelen vanuit de overheid.

Desondanks ziet Kepler geen liquiditeitsproblemen ontstaan voor Basic-Fit met een kas van naar schatting 169 tot 179 miljoen euro tegen het einde van het derde kwartaal. Ook de schuldratio van 2,3 per eind derde kwartaal is volgens Kepler geen probleem.

“Maar het is geen goed nieuws, gezien meer landen kunnen volgen en de maatregelen verlengd kunnen worden”, aldus de analisten.

Basic-Fit koerste kort na de beursgong in Amsterdam krap 3 procent lager. De AEX noteerde 1,4 procent lager.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.