Europa - 4 januari 2021 - Aandelen

Citi zet Adyen op verkooplijst

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft maandag het advies voor Adyen verlaagd van Houden naar Verkopen, maar stelde het koersdoel wel opwaarts bij van 1.445 naar 1.470 euro. Dit bleek uit een groot sectorrapport van de Amerikaanse bank.

“Groei tegen een onredelijke prijs”, oordeelden de analisten van Citi. Afgelopen jaar bood Adyen een rendement van 170 procent. Voor 2021 voorzien de analisten een aanhoudende sterke omzetgroei, mede dankzij het op stoom komen van de deal met eBay en een mogelijk herstel in de reisbranche.

Maar na 2021 denkt Citi dat de groei flink zal terugvallen, zoals FactSet ook becijferde. Vermoedelijk is de groei dan nog maar 0 tot 5 procent. De huidige waardering gaat evenwel uit van een veel sterkere groei, aldus Citi. Met die verwachtingen zou Adyen in 2030 4,9 biljoen dollar moeten verwerken. Dat is een marktaandeel van ruim meer dan 10 procent, benadrukte Citi.

“Nieuwe segmenten als zakelijke betalingen en het zelf uitgeven van diensten zijn interessant, maar zullen een minimale omzet op de middellange termijn genereren. We worstelen daarom om de verwachtingen te rechtvaardigen, ondanks de ontegenzeggelijke kwaliteit van Adyen.”

De bank erkent overigens dat de factor schaarste een rol speelt bij het aandeel Adyen, nu de Duitse rivaal Wirecard is weggevallen door een boekhoudschandaal.

Op een groen Damrak daalde het aandeel Adyen 1,8 procent naar 1.870,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.