Europa - 8 januari 2020 - Aandelen

Cijfers Samsung steun in de rug Europese halfgeleiders

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De voorlopige cijfers die Samung vanochtend presenteerde, zullen een steun in de rug zijn voor de Europese halfgeleidersector. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC woensdag.

De verwachtingen van Samsung voor de aankomende cijfers over het vierde kwartaal waren beter dan verwacht, aldus De Jong.

Het Zuid-Koreaanse Samsung rekent voor het afgelopen kwartaal op een operationele winst van 7,1 biljoen won. Dat is minder dan de 10,8 biljoen won een jaar eerder, maar ruim meer dan de 6,5 biljoen won waarop analisten rekenden.

“Dit zal goed afstralen op de Europese halfgeleideraandelen, nadat die gisteren al sterk presteerden na de resultaten van Microchip”, schreef De Jong.

De analist van NIBC denkt dat de meevaller bij Samsung vooral te danken was aan de mobiele activiteiten van de Koreaanse fabrikant, maar schijnbaar aantrekkende marktomstandigheden voor geheugenchips zijn dit “zeker ook”.

Samsung is een grote klant van ASML en ASM International, en in mindere mate van BE Semiconductor Industries.

NIBC heeft een koopadvies op ASML en voor ASMI en Besi geldt een Houden advies.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.