Europa - 23 oktober 2019 - Aandelen

Cijfers Heineken weinig verrassend

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het derde kwartaal conform verwachting gepresteerd en verlaagde de winstoutlook in lijn met de consensus. Dit stelde analist Edward Mundy van Jefferies woensdag.

De autonome volumegroei van 2,3 procent afgelopen kwartaal noemde Mundy “robuust” en in lijn met de 2,3 procent van de consensus. Zelf rekende hij op 2,5 procent groei.
In een toelichting zei CEO Jean-François van Boxmeer woensdag dat hij verwacht dat Heineken een autonome operationele winstgroei van circa 4 procent zal realiseren.

Voorheen rekende de brouwer op ongeveer 5 procent. Mundy wees erop dat de consensus al op 4 procent lag, hoewel hij zelf op 4,8 procent mikte. Rekening houdend met een moeilijke vergelijkingsbasis en toegenomen volatiliteit in sommige markten, sprak Mundy toch van een “solide” prestatie.

Ten opzichte van de sector handelt het aandeel tegen een korting van 3 procent en “is in onze ogen niet duur voor een bedrijf dat een omzetgroei van circa 5 procent zou moeten kunnen realiseren”, aldus Mundy.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 110,00 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend 2,0 procent naar 94,82 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel