VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 29 oktober 2020 - Aandelen

Cijfers Arcadis veel beter dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het derde kwartaal van dit jaar veel beter dan voorziene resultaten geboekt door onder meer een strikte beheersing van de kosten. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.

De operationele EBITA-marge bedroeg 10,9 procent, waar ING mikte op slechts 8,6 procent en de consensus op 8,1 procent. De kasstroom bedroeg 119 miljoen euro, een record voor een derde kwartaal, aldus ING, dankzij de sterkere resultaten en een daling van het werkkapitaal met 70 miljoen euro.

Ook wees Arcadis op een afschrijving van 126 miljoen euro. Vooral CallisonRTKL zag de vraag instorten binnen retail en de verwachtingen zijn volgens ING veel zwakker dan verwacht.

“Al met al zijn we positief over de cijfers en we voorzien hogere ramingen na deze update”, aldus Mulder. De analist denkt dat een deel van de kostenbesparingen als gevolg van de coronacrisis een permanent karakter kunnen krijgen in de toekomst en dat zal de marges ondersteunen.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 26,00 euro en het aandeel blijft op de favorietenlijst staan. ING zegt uit te kijken naar de beleggersdag op 19 november. Het aandeel steeg donderdag 6 procent naar 19,90 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.