VIP ACTIE

Word een VIP!
Europa - 7 mei 2020 - Aandelen

Cijfers Ahold Delhaize nog beter dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug, maar dat was geen aanleiding voor de supermarktketen om de outlook voor het hele jaar op te trekken. Dit stelde analist James Grzinic van Jefferies donderdag.

Hoewel Ahold Delhaize de markt al had laten weten dat de kwartaalcijfers goed zouden zijn, was de winstontwikkeling nog eens veel sterker dan Grzinic en andere analisten hadden voorzien. De onderliggende operationele winst steeg van 695 miljoen naar 961 miljoen euro. Jefferies had op slechts 893 miljoen euro gerekend.

“Zoals verwacht droeg de online omzet enorm bij aan de winstgevendheid in zowel de VS als Europa”, zei Grzinic. En ook de marge viel flink hoger uit dan voorzien.

Het herhalen van de outlook voor 2020 betekent dat er in de komende kwartalen tegenwind zal zijn in de winstontwikkeling, constateerde de analist. Dit wordt veroorzaakt door kosten die Ahold Delhaize moet maken vanwege de coronacrisis.

April zal omzetmatig echter nog een heel goede maand zijn geweest, aldus Grzinic, wijzend op data van AC Nielsen voor de VS. En de analist denkt dat de reclame-uitgaven ook nog eens werden getemperd, waardoor hij toch wel benieuwd is waarom de outlook vanochtend werd herhaald.

Jefferies heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 25,50 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.