Europa - 13 februari 2020 - Aandelen

Cijfers Aegon vallen enigszins tegen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Het onderliggende resultaat van Aegon in het tweede halfjaar is een tegenvallertje, maar de verzekeraar gaf een positief signaal af door in februari dividend vanuit de Nederlandse verzekeraar naar de holding te sluizen. Dat stelde analist Fulin Liang van de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley donderdag.

De analist voorspelde een gematigde marktreactie op de resultaten. Het aandeel Aegon stond donderdag echter 8 procent lager op 3,66 euro.

De solvabiliteit van Aegon Nederland verbeterde in 2019 tot 171 procent, wat boven het minimum van 155 procent is dat Aegon zelf aanhoudt. Daarom kon in februari, in het nieuwe boekjaar, 100 miljoen euro naar de holding worden gesluisd vanuit Nederland.

“We vatten dit op als een positief teken van het vertrouwen bij het bedrijf over de kapitaalpositie in de lokale entiteiten. Dit was bij de resultaten over het eerste halfjaar nog een zorg voor beleggers”, aldus Liang.

Het onderliggende resultaat valt vooral tegen door de lagere bijdrage uit de VS. De bruto premie-inkomsten voor de groep stegen, maar dit wordt tenietgedaan door de uitstroom in de Amerikaanse markt.

De solvabiliteit van de groep van 201 procent is lager dan de 211 procent van de consensusverwachting, deels omdat een jaarlijkse herziening van rekenmodellen en aannames 5 procentpunt van de buffers wegnam.

Morgan Stanley heeft een neutraal advies en een koersdoel van 4,50 euro op Aegon.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.