Azie - 9 maart 2021 - Aandelen

Chinese restricties kunnen ASML raken

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Als Washington aan ASML restricties oplegt om ook geen DUV-machines aan China te leveren, dan zal dit flinke gevolgen hebben voor de Veldhovense toeleverancier. Dit schreef analist Marc Hesselink van ING dinsdag in een rapport.

Momenteel mag ASML zijn nieuwe technologie EUV al niet leveren aan China. Zo wil Washington de race om technologische dominantie in zijn voordeel beslissen.

Volgens documenten ingezien door het Financieele Dagblad wil Washington de restrictie op het leveren van EUV verlengen en mogelijk uitbreiden naar DUV. En dat terwijl China een belangrijke eindmarkt is voor ASML. Afgelopen jaar kwam 18 procent van de omzet van ASML uit China.

ING benadrukte dat niet deze totale omzet op het spel staat. Ook denkt Hesselink dat “elke chip die niet in China wordt gemaakt, vermoedelijk elders wordt geproduceerd”. En, een betere geografische spreiding van fabrikanten is volgens de bank altijd goed, omdat dit voor wat reservecapaciteit zorgt.

China heeft geen eigen fabrikanten van halfgeleidermachines, aldus Hesselink, en is ook nog ver verwijderd hiervan. En dat is de Achilleshiel van de plannen van Beijing, meent de analist.

ING heeft een koopadvies op ASML met een koersdoel van 550,00 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Azie

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Azie

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.