Nederland - 13 oktober 2020 - Aandelen

CEO BlackRock: “De markten kunnen nog hoger gaan”

door SVEN VAN GASSE

Hoewel de aandelenmarkten de laatste 6 maanden zeer goed gepresteerd hebben, is de rally volgens verschillende experts nog niet afgelopen. De voorzitter en CEO van BlackRock, Larry Fink, vertelde aan CNBC dat de aandelenmarkten nog een flink stuk hoger kunnen gaan.

Fink denkt dat, ondanks het stijgende aantal Covid-19 infecties, de aandelenmarkten nog steeds een opwaarts potentieel hebben. Volgens Fink is het dan ook een goed idee voor de gemiddelde belegger om nog meer geld aan het werk te zetten.

De lage rentevoeten van de Federal Reserve zijn een drijvende kracht achter de rally. Het ziet ernaar uit dat deze tarieven nog voor enkele jaren zullen aangehouden worden. Hiernaast verwacht Fink dat er uiteindelijk een akkoord zal worden gesloten voor een nieuwe stimuluspakket. Ook dit zal het herstel verder aanmoedigen.

Particuliere beleggers

Een andere factor die de kracht van de aandelenmarkten zou ondersteunen, is de instroom van nieuwe particuliere beleggers.

Fink verklaart dat deze nieuwe beleggers niet enkel daytraders zijn die gebruik maken van online brokers zoals Robinhood. De Covid-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat over het algemeen de gemiddelde belegger een groter kapitaal belegt dan in het verleden.

Sinds de pandemie beleggen particulieren aanzienlijk meer, wat een zeer goede zaak is.

Stimulus

Volgens Fink is er een grote nood aan meer fiscale stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten, om het economisch herstel aan te moedigen. Er zijn nog altijd miljoenen Amerikanen werkloos.

Fink is een groter voorstander van de brede steun die de Federal Reserve heeft verleend. Hij benadrukte echter wel dat hier beperkingen aan zijn.

Het agressieve karakter van de centrale bank voorspelt dat we ons op dit moment geen zorgen moeten maken over stijgende rentetarieven. Fink vindt dan ook dat er gefocust moet worden op de wederopbouw van de economie en niet op de oplopende tekorten.

Hij besluit:

Het overheidstekort zal in de toekomst nog wel eens van belang zijn, maar op dit moment is dit geen probleem.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.