Nederland - 22 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Carlsberg ziet grootste koersval in 4 jaar na afwijzing overnamebod Britvic

Carlsberg, de Deense brouwer, staat voor een van zijn grootste dagelijkse koersdalingen in meer dan vier jaar. Dit gebeurt nadat Britvic, de Britse frisdrankproducent, zijn overnamebod van £3,11 miljard ($3,9 miljard) heeft afgewezen.

Op vrijdag daalden de aandelen van Carlsberg met 8,0%, wat de grootste daling op één dag markeert sinds maart 2020. Britvic daarentegen steeg met 10,8% als reactie op het nieuws.

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Britvic:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Britvic wijst verbeterd overnamebod af wegens onderwaardering

Britvic heeft op 17 juni een verbeterd cash overnamebod van Carlsberg afgewezen, waarbij 1.250 pence per aandeel werd geboden. Britvic verklaarde dat het voorstel “Britvic aanzienlijk onderwaardeert, en de huidige en toekomstige vooruitzichten ervan”.

Carlsberg heeft nu tot 19 juli om een definitief bod uit te brengen of zich terug te trekken uit de transactie.

Carlsberg ziet de voorgestelde transactie als een stap in lijn met hun langetermijnstrategie om uit te breiden buiten hun kernportfolio van bieren.

Slechts 2% van hun totale volume komt momenteel uit producten zoals Somersby appelcider en Garage hard seltzer, terwijl Tuborg goed is voor ongeveer 15% en Carlsberg zelf voor 10%.

Britvic, eigenaar van Robinsons squash en Tango frisdrank, heeft exclusieve bottelrechten voor PepsiCo in het VK. Carlsberg heeft vergelijkbare relaties met PepsiCo in meerdere landen en is ook bottelaar voor Coca-Cola in Denemarken en Finland.

—Lees ook: Investeren in grote bedrijven van morgen

Bron: CNBC
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.