Nederland - 11 april 2023 - beleggen
door AMY YASSIM

Buffett koopt Japanse handelshuizen

Warren Buffett heeft zijn belangen in vijf Japanse handelshuizen verhoogd tot 7,4%. Op dinsdag sprak Buffett met Nikkei over zijn bestaande investeringen in de handelshuizen en zijn toekomstige plannen om zijn investeringen uit te breiden. Hij zal later deze week met de bedrijven samenkomen om hun activiteiten te bespreken en zijn steun te benadrukken.

De actie van Buffett heeft geleid tot een stijging van de aandelen van Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. en Itochu Corp. Hieronder bijvoorbeeld de grafiek van Mitsubishi Corp over de laatste 12 maanden:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

970x250

Japanse handelshuizen en Berkshire Hathaway’s investeringen

De vijf grootste handelshuizen in Japan, ook wel bekend als sogo shosha, zijn conglomeraten die een breed scala aan producten importeren en diensten aanbieden aan fabrikanten.

Ze hebben bijgedragen aan de groei van de Japanse economie en de globalisering van het bedrijfsleven.

Het groeiende belang van Berkshire Hathaway in deze bedrijven, met een totale investering van meer dan $6 miljard, wordt gezien als een positief signaal voor de Japanse economie en kan het vertrouwen van andere investeerders vergroten.

— Lees ook: Hoeveel heb je nodig voor €24.000 aan passief inkomen met aandelen?

Berkshire Hathaway verhoogt aandelen in Japanse handelshuizen

Volgens Nikkei bereidt Berkshire Hathaway zich voor op de uitgifte van yen-denomineerde obligaties, wat ook kan wijzen op verdere investeringen in Japan.

Analisten geloven dat de interesse van Buffett in de handelshuizen kan worden toegeschreven aan de stabiele cashflows en diversificatie die ze bieden, evenals de groeimogelijkheden in opkomende markten.

— Lees ook: 5 aandelen die zowel Cathie Wood als Warren Buffett bezitten —

Bron: CNBC
Foto: iStock

 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.