Nederland - 13 september 2017 - Aandelen
door REDACTIE BEURSBRINK

Bryan Garnier verhoogt koersdoel Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft het koersdoel op Unilever verhoogd van 48,00 naar 50,00 euro bij een handhaving van het Neutraal advies. Dit bleek woensdag uit een Europees sectorrapport  over de voedselindustrie van de Britse zakenbank.

De analisten schetsen in hun analyse de grote veranderingen in de voedingsindustrie sinds begin dit jaar, met het mislukte bod van Kraft Heinz op Unilever en de belangen die activistische investeerders namen in Nestlé en Danone.

“Unilever en Danone reageerden direct op die druk van buitenaf, maar Nestlé deed eigenlijk weinig”, concludeerde Bryan Garnier. Het Brits-Nederlandse Unilever kondigde een margeverbetering van 360 basispunten aan in de periode tussen 2016 en 2020, de voorgenomen verkoop van Spreads en een aandeleninkoop van 5 miljard euro, terwijl de Franse concurrent Danone een margestijging beloofde van 300 basispunten in 2020 en een nieuw kostenbesparingsprogramma.

Het Zwitserse Nestlé reageerde daarentegen nauwelijks op het belang dat Third Point nam in het concern, niet met een formeel margedoel of de toezegging van waardecreatie voor aandeelhouders, aldus Bryan Garnier, dat er ook niet op rekent dat Nestlé dit alsnog gaat doen tijdens de aanstaande beleggersdag.

De Britse zakenbank houdt voor Unilever vast aan het Neutraal advies, omdat de goede fundamentals van het bedrijf al in de aandelenkoers zijn ingeprijsd, terwijl bij Nestlé, dat ook zijn Neutraal advies behoudt bij een licht hoger koersdoel van 88,00 Zwitserse frank weinig zicht is op hoe de marges op de middellange termijn kunnen verbeteren. Bryan Garnier handhaaft verder de koopaanbeveling op Danone met een 2,00 euro hoger koersdoel van 80,00 euro, omdat voor het derde kwartaal een verbetering wordt voorzien en het Franse concern in staat moet zijn de doelstelling voor 2020 te halen.

Het aandeel Unilever noteerde vanochtend vlak op 50,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.