Europa - 19 september 2019 - Aandelen

Britse windmolenparken bieden kansen voor Sif

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Sif Holding kan profiteren van de projecten die loskomen in de Britse Crown Estate. Dit zei analist Thijs Berkelder van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News.

“Het order boek van Sif zit tot eind 2021 al behoorlijk vol met name door het windparkproject Hollandse Kust. Maar voor 2022 en 2023 is er ruimte om het orderboek goed te vullen met het opdrachten die hier uit voortvloeien”, aldus de analist.

De Britse kroondomeinen zijn inmiddels gestart met een veiling van vergunningen voor een nieuwe generatie windparken op zee die uiteindelijk 20 miljard pond aan investeringen moet opleveren.

Het project in het Verenigd Koninkrijk bedraagt 7 gigawatt. Dit is ongeveer 10 keer zo groot als de jaarlijkse projecten in Nederland. Na 2023 streeft Nederland ernaar dat er 1 gigawatt per jaar aan stroomcapaciteit wordt bijgebouwd.

Berkelder gaf aan dat andere landen door het project in het Verenigd Koninkrijk wel onder druk komen te staan. “Je wilt als je aan een windparkproject start, samenwerken met een top ‘supply chain’ om het projectrisico te beperken. Dan wil je zaken doen met gevestigde partijen zoals Sif”.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel