België - 8 maart 2017 - Aandelen
door DIETER P.

Bpost stelt teleur

De kwartaalresultaten van Bpost (ticker: BPOST) die woensdagavond gepubliceerd werden, stellen licht teleur. De brievenpost daalde aan een sneller tempo dan eerst gedacht.

De ebitda (winst voor afschrijvingen en financiële kosten) komt uit op 141,5 miljoen EUR en dat is een miljoen minder dan de gemiddelde marktconsensus.

De brievenpost daalde meer dan verwacht, namelijk met 6,4 procent tegenover een verwachte 5,5 procent. De nettowinst komt uit op 79,5 miljoen EUR. Dat is 2,2% minder dan waarop de analisten rekenden (81,3 miljoen EUR).

Enkel de groei van de pakjes met 21,7 procent was beter dan verhoopt (12,6 procent groei was verwacht) en ook de omzet (691 miljoen EUR), kwam een stuk beter uit dan de prognose van 652 miljoen EUR.

Bpost stelt voor om net als de voorbije jaren het dividend lichtjes op te trekken: naar 1,31 EUR bruto per aandeel, tegen 1,29 EUR voor boekjaar 2015. Eind vorig jaar keerde Bpost al 1,06 EUR per aandeel uit als interimdividend. Er volgt dus nog 0,25 EUR.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.