VIP ACTIE

Word een VIP!
dagen uren min sec
Nederland - 17 december 2020 - Aandelen

BNP Paribas: “Small caps en opkomende markten kunnen outperformen in 2021”

door SVEN VAN GASSE

Bankengroep BNP Paribas is positief gestemd over de aandelenmarkten in 2021. Volgens een nieuw rapport verwacht de bank dat small caps, opkomende markten en Europese aandelen in het volgende jaar kunnen outperformen.

De bank zegt dat beleggers hun risicobereidheid kunnen verhogen. De combinatie van effectieve Covid-19 vaccins, ondersteunende centrale banken en de verwachte extra stimulus in de Verenigde Staten zijn allemaal goede zaken voor de aandelenmarkten.

Strategen van de bank hebben hun verwachtingen voor volgend jaar bijgesteld na de beter dan verwachte resultaten van 3 kandidaat-vaccins van vorige maand. Hierdoor begon een rotatie naar sectoren en regio’s die achterbleven sinds de Covid-19 crisis de aandelenmarkten in maart trof.

Ook small caps wonnen weer aan populariteit. In de loop van november steeg de Russel 2000, die samengesteld is uit Amerikaanse small cap bedrijven, met 17%. De S&P 500 steeg in dezelfde periode met 11%. Een succesvolle uitrol van de vaccins zal small caps, die zeer zwaar getroffen werden door de lockdowns, een positieve impuls geven in 2021 .

BNP Paribas stelt:

Een succesvolle uitrol van vaccins zal bepalend zijn voor small caps en de economie in het algemeen.

Opkomende markten

Hoewel de visie van BNP Paribas op de wereldwijde aandelenmarkten positief is, denkt de bank dat opkomende markten de grootste outperformance zullen leveren. De zwakkere dollar, een sterk herstel in China en de nieuwe Amerikaanse regering zijn allemaal zaken die positief kunnen zijn voor deze landen.

Hiernaast denkt de bank dat Europese aandelen, die aanzienlijk zijn achtergebleven ten opzichte van de Amerikaanse markten, zullen opveren nadat de effecten van de vaccins in heel Europa voelbaar zullen worden.

Een andere reden voor een mogelijke sterke stijging in 2021, is dat beleggers volgens BNP Paribas nog steeds veel geld langs de zijlijn hebben staan. Wanneer al dit geld terug aan het werk gezet wordt, zal er een enorme toestroom van kapitaal zijn naar de aandelenmarkten.

Bron: IR Magazine

Foto: iStock

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.