Nederland - 6 december 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Blur domineert NFT-markt tijdens stijgende marktactiviteit

De wereld van digitale kunst en NFT’s ziet een duidelijk toenemende activiteit. Een toename van bijna 100%, volgens The Block. Blur, de NFT-marktplaats, beheert het grootste deel van het handelsvolume. Namelijk bijna 80%! OpenSea, eens de grootmacht, ziet haar marktaandeel hiermee kelderen tot slechts 17%.

De NFT markt leeft op in de laatste maanden van dit jaar. Prijzen van allerlei collecties schieten de lucht in. Dit hebben wij ook kunnen zien in de NFT Gids.

We kochten verschillende NFTs in juli en pakten in de afgelopen weken winsten van 71%, 67%, 89% en 129%! En er staan nog posities open. Iedereen die vanaf het begin was meegegaan, had nu 8.009 euro verdiend. 

Check de NFT Gids hier.

NFT-handel schiet omhoog: $306M naar $605M

Volgens het Data Dashboard van The Block bedroeg het NFT-handelsvolume op basis van Ethereum in november $605 miljoen. Dat is een stijging van bijna 100% ten opzichte van het maandelijkse handelsvolume van $306 miljoen in oktober.

Slechts vier dagen in december heeft het NFT-handelsvolume voor de maand al bijna $90 miljoen bereikt. Hierbij is bijna $70 miljoen afkomstig van transacties op de Blur NFT-marktplaats.

Zie dit ook terug in onderstaande afbeelding:

Blur verdrijft OpenSea

Sinds februari van dit jaar heeft de NFT-sector een opmerkelijke verschuiving in marktaandeel gezien van OpenSea naar Blur. De laatste marktplaats domineert nu bijna 80% van het totale handelsvolume in de op Ethereum gebaseerde NFT-markt.

OpenSea, ooit dominant in de NFT-markt, verliest stevig zijn terrein. Begin dit jaar had het nog zo’n 50% van het NFT-handelsvolume in handen. Inmiddels slechts ongeveer 17%:

— Lees ook: Wat NFTs zijn en hoe je er geld mee verdient

Bron: The Block
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.