In de eerste paar maanden van 2023 heeft de cryptomarkt voornamelijk groene cijfers geproduceerd. Beleggers hebben dus een mooi herstel in hun portefeuille kunnen zien, na het rampjaar 2022. Maar we hebben nog 8 maanden te gaan in dit tot nu toe groene jaar. Blijven we lekker door rallyen of koelt de markt later in het jaar af? We bespreken het met je in dit artikel.
Het opwaartse momentum van de afgelopen paar maanden zal in onze ogen de komende periode aanhouden. Dit heeft o.a. te maken met de recente ‘Shanghai’ update van Ethereum, waarbij gestake’te ETH voor het eerst ook weer terug uit kan worden gekeerd. Hier profiteren zowel Ethereum als verschillende stakingoplossingen flink van.
Daarnaast verwachten we dat de marktdominantie van Bitcoin afneemt, wat extra ruimte biedt voor de groei van altcoins!
Meer over deze rally en waarom vooral Ethereum en stakingoplossingen hiervan kunnen profiteren, lees je in dit recente artikel.
Om dit gegeven in te schatten houden we ons eerdere model aan, die het stablecoin aanbod van de top 2 stablecoins (USDT en USDC) vergelijkt met de cryptomarkt. Lees het hier ook nog eens terug.
Een uitbreiding op dit model, de stablecoin/cryptomarkt ratio, hieronder:
— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —
De uitbreiding is de oranje lijn. Deze bevat de top 5 stablecoins. De geschiedenis gaat hier nog niet zo ver terug, maar geeft wel een accurater beeld van het totale aantal crypto dollars in de markt.
Als de oranje lijn de onderkant van het kanaal moet raken, dan heeft de markt een hogere rally tegemoet. Hoewel het nooit gezegd is dat deze stablecoin/cryptomarkt ratio precies de onderkant hoeft te raken.
Het koersdoel voor de cryptomarkt moet dan naar 1,55 biljoen dollar worden bijgesteld (voorheen 1,45 biljoen dollar).
Vanaf de huidige stand, heeft de markt dan nog 35% potentieel. Het zal dan aanlopen tegen een logische weerstand, en dus ook ons koersdoel.
Ethereum heeft dan ruimte om door te stoten naar 2.600 dollar (+43%) en Bitcoin tot 36.500 dollar (+33,5%). Ethereum zal hierbij dus de sterkste speler zijn. Lees in dit artikel nogmaals waarom dit precies is!
Het risico aan het stablecoin/cryptomarkt ratio model is dat het aantal stablecoins in de cryptomarkt kan dalen. In dat geval hoeft de markt niet te stijgen, wil de ratio naar de onderkant van het kanaal dalen.
We zien bij het aantal stablecoins het volgende beeld:
De top 2 stablecoins (rood) heeft hun dieptepunt in december gezet, maar ziet er ook niet sterk uit. Bij de top 5 stablecoins (oranje) is het sinds september een weg naar beneden. Dit is vooral een gevolg van BUSD dat uiterlijk in februari 2024 uit circulatie moet zijn.
Goede kans dus dat het koersdoel van 1,55 biljoen dollar naar beneden moet worden bijgesteld. Dat betekent eerder Ethereum aan 2.400 (+32%) en Bitcoin rond 33.000 dollar (+20,7%).
Want wie zijn de grote partijen die nu nog geld in de markt gaan pompen? Veel zullen natuurlijk nog steeds zijn afgeschrikt door de val van reuzen als FTX. Als je dan wel nog enthousiast bent over crypto, is er nog de opstelling van de Amerikaanse overheid die je zal doen laten nadenken.
De plek waar wel nieuwe instroom vandaan kan komen is Hong Kong. Hier zal de markt op 1 juni worden opengesteld. Dus dat kan een positieve impact hebben op de liquiditeit in de markt.
Kortom, de richting blijft voorlopig omhoog voor crypto, maar zal ergens in 2023 een lokale top maken, om waarschijnlijk een langere periode af te koelen.
In deze situatie heb je twee opties; proberen kortere termijnwinst te pakken voordat de markt afkoelt, of de volatiliteit vermeiden. Zint die volatiliteit jou niet? Dan vind je in het Cryptoknallers Rapport genoeg alternatieven om crypto vermogen te laten groeien!
Dat kan bijvoorbeeld met airdrops. Ter ere van onze airdrops (+31.000 dollar totaal!) en alle aanstaande airdrops, worden nu de 1-jaar en 2-jaar looptijden van nieuwe abonnementen verdubbeld (dat passen wij handmatig aan, na afsluiten van het abo).
——
Lees ook deze artikelen:
Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.
Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).
Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.
Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.
BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.
Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!
Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.