Ook insiders zijn aan het hamsteren

De markten zijn de afgelopen weken kei hard gedaald, zoals iedereen wel weet. En gisteren met de kers op de taart: de grootste dagelijkse beursdaling ooit sinds 1987 was een feit. Zo verloor de S&P 500 9,5 procent. Of de bodem nu gezet is in de markt? Dat weet niemand. Wat we wel weten, is dat insiders aan het hamsteren zijn.

Insiders zijn degenen die de bedrijven runnen of een nauwe relatie ermee hebben. Zij weten dus als geen ander hoe het met een bedrijf gaat en daarom of het waard is om aandelen te kopen. De posities zijn dus erg interessant om te volgen.

Recordaankopen sinds crisis

Het is overigens niet zo dat insiders altijd op het juiste moment kopen. Eind februari begon het aantal kooplustige directeuren al te stijgen en gister was een van de meest rode beursdagen ooit.

Wel is het zo dat het aantal insiders dat kocht toenam in de afgelopen weken, naarmate de koersen bleven dalen. Op 16 maart waren er volgens de SEC 465 aankopen van CEOs, CIOs, etc. De laatste keer dat dit aantal zo hoog was, was in 2008, toen de GFC huishield. Zelfs eind 2018 waren insiders niet zo actief als op dit moment.

De geschiedenis leert ons dus wel dat insiders meestal pas kopen rond bodems. Dan vinden zij hun aandelen het meest interessant.

Welke bedrijven?

Natuurlijk hoeft deze koopdruk van insiders niet te betekenen dat de bodem is gezet. Misschien schatten zij de impact van deze pandemie verkeerd in. Er zijn immers ook nog ruim honderd insiders die verkopen.

Wie zal het zeggen. Toch is het een feit dat verschillende bedrijven erg goedkoop zijn geprijsd. Laten we daarom eens een lijstje erbij halen van bedrijven waar insiders nu kopen. Jesse Felder deelde de volgende afbeelding op twitter:

Een diverse lijst met bedrijven uit verschillende sectoren. De ene insider breidt uit met een paar procent en de andere verdubbelt zijn pakket. Ook staat er een bekende naam van ons bij. Namelijk Kinder Morgan, waar mede-oprichter Richard Kinder zijn positie met 7 miljoen dollar uitbreidt.

Dat doet Kinder natuurlijk niet voor niets. Want door de gedaalde koers, zal zijn bedrijf hem 7 procent dividendrendement betalen over zijn nieuw gekochte aandelen.

Kortom, of het nu het perfecte moment is om te kopen… wie zal het zeggen. Dat insiders hier een duidelijk mening over hebben, dat is duidelijk.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.