Connect Group: Huub Baren koopt weer

Eind 2016 en tijdens de eerste vijf maanden van 2017 kocht Huub Baren volop Connect Group. Daarna viel zijn kooplust plots stil. Op 9 maart verscheen hij weer ten tonele. Gaat hij nu kopen tot hij alles in handen heeft?

Inkoop van eigen aandelen
We nemen heel regelmatig een kijkje op de pagina van de marktautoriteit FSMA waar de transacties van leidinggevenden worden weergegeven. Deze vindt u hier. U kunt er alle aan- en verkopen van managers of eigenaars zien die iets te betekenen hebben bij Belgische beursgenoteerde bedrijven. Mensen die met andere woorden weten hoe de vork aan de steel zit. Deze info is natuurlijk niet zaligmakend maar toch vinden we ze interessant. We raden iedereen die begaan is met zijn Belgische aandelen aan om af en toe eens op deze link te klikken.

U kunt ook op bepaalde bedrijven gaan zoeken en ook dat doen we regelmatig. Zo voeren we van tijd tot tijd Connect Group in.  Maandenlang bleef het blokje met de resultaten leeg en bleven we dus op onze honger zitten. Maar vorige week was het prijs: de CEO van het bedrijf, Huub Baren koopt opnieuw. En sinds zijn eerste beperkte aankoop begin maart lijkt hij weer de smaak te pakken te hebben.

Hij kwam boven water met de aankondiging op 9 maart maar eigenlijk kocht hij op 7 maart 1444 stuks tegen €0,99. Daarna kocht hij op vier verschillende dagen (die op 14 en 15 maart werden aangekondigd) samen 80.000 stuks tegen prijzen die schommelden tussen €0,99 en €1,05.

Waarom Connect Group?
We kijken naar Connect Group omdat we verwachten dat het bedrijf van de beurs zal verdwijnen en Huub Baren alles wil binnenrijven. Aangezien hij reeds 82,44% van de aandelen in handen heeft, is hij goed op weg. Waarom hij zo lang heeft gewacht om weer in actie te schieten daar hebben we het raden na. Misschien wachtte hij op lagere prijzen (die niet kwamen), ofwel wilde hij eerst zien of het bedrijf definitief op het goede spoor zat, enzovoort. We kunnen helaas niet in zijn kaarten kijken.

Bovendien heeft de assembleerder voor de (tech)industrie de voorbije jaren een turnarount gerealiseerd maar aangezien de groep een teruggetrokken bestaan op de beurs van Brussel leidt en door haast niemand wordt opgevolgd, is dit nauwelijks opgemerkt. Nu, gezien de beurskapitalisatie van nauwelijks €28 miljoen, een microcap dus, kunnen we die desinteresse enigszins wel begrijpen. Wie kan in hemelsnaam een positie opbouwen terwijl er slechts een paar tienduizend stukken per dag verhandeld worden?

Koers beweegt nauwelijks
De groep kan al enkele jaren, sinds Baren weer de touwtjes in handen nam, gestaag betere cijfers voorleggen. In het tweede halfjaar van 2017 steeg de omzet met 19% tegenover dezelfde periode een jaar eerder tot €65,52 miljoen en nam de bedrijfswinst met 18% toe tot €2,07 miljoen. Netto bleef er een winst van €1,78 miljoen over, goed voor toch een mooie €0,07 per aandeel.

Sinds de hernieuwde koophonger van Baren ging het aandeel lichtjes hoger maar als u kijkt naar de grafiek hieronder zijn hogere koersen mogelijk indien het door de €1,05 (paarse lijn) doorbreekt. Het is van midden 2015 geleden dat het aandeel boven dit niveau stond. Ondertussen is toch al veel gebeurd en zit Connect Group zoals de resultaten aangeven weer op het juiste spoor.

Het aandeel is totaal niet duur, indien de groep volgend jaar een winst van €0,12 kan realiseren (wat niet onmogelijk is) dan noteert het tegen een verwacht k/w van 8 à 9. Wie een gokje wil wagen, mag een beperkte positie innemen in dit vergeten aandeel maar weet dat de liquiditeit laag ligt. Werk dus zeker met limieten.

Volg francis op de voet

Direct zien wanneer Francis een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.