Bitcoin ETF goedgekeurd, maar ETH grote winnaar

Na ruim 10 jaar krijgt de Bitcoin gemeenschap eindelijk wat het wil: een Amerikaanse spot Bitcoin ETF. Met de huidige Bitcoin futures ETF behaalde je maar liefst 50% minder rendement, t.o.v. Bitcoin. Met spot ETFs zal dit niet meer het geval zijn. Uit de goedkeuring van de spot ETFs lijkt echter niet Bitcoin de winnaar, maar Ethereum!

In het 2024 Playbook lieten we al weten waarom een spot Bitcoin ETF zo belangrijk is.

Maar om het nog eens te benadrukken, zie ook de volgende grafiek. Waar het rendementen van de huidige Bitcoin futures ETF (candlesticks) en Bitcoin (oranje lijn) zijn te zien.

Via de futures ETF was het rendement ruim 50% minder in 2023! Via een spot ETF is dat niet meer het geval.

ETF lancering een gematigd succes

Uiteindelijk zijn alle 11 ETF aanvragen goedgekeurd door de SEC, die in een 3 voor en 2 tegen beslissing goedkeurde.

Op de eerste handelsdag, op donderdag, lijkt de ETF lancering een gematigd succes te zijn. De volumes (zonder GBTC) zouden rond de 2,3 miljard dollar hebben gelegen. Dat is niet slecht.

Daarnaast had Coinbase een Over The Counter (OTC) volume van 7,7 miljard dollar. Dat is erg veel. Bitcoins in de ETFs worden OTC gekocht/verkocht, zodat ze minimale prijsimpact veroorzaken.

Hieraan gekoppeld zouden er geruchten zijn dat verschillende Bitcoin whales berichten krijgen van OTC-platformen om hun bitcoins te kopen tegen een premie. Iets wat erg bullish is, mits het daadwerkelijk gebeurt.

Aan de andere kant viel de ‘flow’ richting de ETFs mee. Die kwam bij Fidelity en BlackRock samen uit op 349 miljoen dollar, volgens BitMEXResearch.

We zagen daarom een kleine daling in de Bitcoin koers. Hoewel dat ook zou kunnen komen door het Amerikaanse inflatiecijfer dat iets hoger uitkwam dan verwacht.

ETH grote winnaar van Bitcoin ETF

Bij Ethereum was een daling alleen niet het geval. ETH was de grote winnaar van de Bitcoin ETF. De koers staat bijna 20% hoger deze week. Kapitaal heeft zich verschoven van Bitcoin naar Ethereum, omdat Ethereum dit jaar wellicht een Amerikaanse spot ETF krijgt.

Het wordt daarbij geholpen door Larry Fink, de baas bij BlackRock. Hij zegt vandaag waarde te zien in een Ethereum ETF en stelde daarbij:

“Ik geloof in cryptovaluta als een activaklasse, niet als geld.”

Ethereum ging direct een dikke procent hoger na die uitspraak.

BlackRock’s uiteindelijke ether ETF deadline is in augustus van dit jaar. Tot die tijd kan de markt speculeren en ETH hoger duwen. Daarbij zullen uitspraken van Fink helpen. Maar bestaat het risico dat de SEC ook al voor de deadline kan besluiten dat een Ethereum ETF niet doorgaat.

We schatten de kans rond 60% dat een Ethereum ETF dit jaar doorgaat. Er is immers al een Ethereum futures ETF en in de laatste rechtszaak van de SEC, werd Ethereum niet als effect genoemd en andere coins wel. En BlackRock wil het…

Dat kan een flink hogere Ethereum koers betekenen. Als Ethereum de inhaalslag naar Bitcoin moet halen, zou je op een koers van 3.500 dollar per ETH uitkomen.

De meest winstgevende strategie met Ethereum

Maar de winstgevendste strategie om in Ethereum te zitten, vind je in de Crypto Cashflow.

Naast een stakingrendement, kan het nog veel beter. Want via het alleen al aanhouden van Ethereum, kan je de nodige airdrops verdienen. Dan kan het echt hard oplopen.

Met een paar duizend euro aan kapitaal, kan een airdrop zeker 50% rendement opleveren.

Reden dat we zelf al jaren airdrops najagen en tienduizenden euro’s hebben verdiend. Terwijl we onze blootstelling aan ETH kunnen blijven behouden.

En bij de laatste twee bonusgidsen, laten we ook zien hoe je het kan doen met SOL of met ATOM.

Maak daarom nu gebruik van de korting op het Crypto Cashflow Rapport.

Je hebt zo toegang tot de instructies om op je cryptovermogen een forse cashflow te genereren. Zowel met stakingrendementen als met airdrops!

>>> Abonneer hier op Crypto Cashflow <<<

 

— Lees ook: Zó verdien je 31.000 dollar met airdrops


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.