Aan alle airdrop hunters: lees dit

Ondertussen heeft het Cryptoknaller Rapport ongeveer 31.000 dollar aan airdrops verdiend. Airdrops zijn gratis tokens voor vroege gebruikers van crypto applicaties of blockchains. We verwachten nog veel meer succes met airdops. Zo publiceerden we deze week onze nieuwe airdrop special met daarin 13 potentiële airdrops. Er zijn alleen wel enkele belangrijke lessen die je moet kennen, voordat je begint met het ‘airdrop hunten’.

Arbitrum huurde bijvoorbeeld de blockchainanalyticus Nansen in om robots uit de airdrop te filteren. Ruim 70% van alle wallets die naar Arbitrum hebben gebridged, werden hierdoor buitenspel gezet. We kunnen hieruit verschillende lessen trekken, die ongetwijfeld van pas zullen komen bij toekomstige airdrops.

Gini

Waarom airdrops voor zowel gebruiker als uitgever handig zijn

Airdrops zijn een hele goede manier om met een kleiner kapitaal veel geld te verdienen. Je hoeft namelijk niet te speculeren of te traden in crypto tokens. Je moet alleen crypto applicaties gebruiken. Dat is veel makkelijker en kan zoals verschillende abonnees mochten ervaren, duizenden tot soms tienduizend euro per airdrop opleveren.

Aan de andere kant zijn airdrops ook goede marketing en distributie mechanismes voor crypto teams. De eerste klanten zijn altijd het moeilijkst, maar met een airdrop tackel je dit probleem makkelijk, omdat je de eerste gebruikers kan belonen. Daarnaast bezorgt het veel aandacht naar je een project. Het aantal nieuwe gebruikers kan dus hard oplopen.

Ook is je token direct verspreid over veel houders die interesse hebben in je technologie. Dat geeft een gemeenschap een enorme kickstart. Zo’n gemeenschap is heel belangrijk voor een crypto project, omdat ze voor mond-tot-mond reclame zorgen en vaak met nieuwe ideeën komen of taken uitvoeren voor een crypto team. Een krachtige gemeenschap zorgt dus voor een grotere kans op succes.

Het grote nadeel aan airdrops

In ieder systeem waar je makkelijk geld kan verdienen, zul je zien dat het wordt uitgebuit. Dat gebeurt nu ook bij airdrops. Kijk dit filmpje even.

Er zijn dus professionele partijen die een hele hoop kunstmatige wallets aanmaken, om zo kans te maken op extra tokens.

Dat lukt in sommige gevallen zoals je kan zien.

Het filteren van wallets bij een airdrop

Teams die een airdrop uitgeven, zijn zich bewust van dit feit. Daarom zijn er ook altijd een hele hoop wallets die wel aan de voorwaarden van een airdrop voldoen, maar waarvan de gratis tokens worden ingehouden.

Dat is het punt van dit bericht: je wil nooit dat je wallet in deze groep komt!

Bij de Arbitrum hebben we de volgende cijfers. Meer dan 2.300.000 wallets hebben tokens naar Arbitrum gebridged, een voorwaarde voor een airdrop. Maar slechts 625.143 wallets kregen een airdrop. Bij 70% van de wallets is de airdrop dus ingehouden.

Hoe zorg je ervoor dat je wallet niet wordt weggefilterd?

De uitleg en instructies uit de airdrop special gids zijn eigenlijk het antwoord op deze vraag. Kortom, je moet overkomen als een echte gebruiker.

Hieronder nog eens in het kort wat belangrijk is. Ook nog enkele bevindingen uit de Arbitrum airdrop.

Wat belangrijk is om een airdrop te ontvangen:

  1. Doe meerdere verschillende activiteiten, over een langere periode.
  2. Hoe groter je dollar volumes, hoe meer tokens je ontvangt.
  3. Het aantal transacties is belangrijk.
  4. Zorg dat je niet als een bot overkomt, ook wel sybil wallets genoemd. Je wallet moet uniek zijn.

Als je goed scoort op de eerste drie punten, dan is de kans groot dat je niet wordt gezien als een sybil wallet. Hoeveel transaties zijn dan goed? En hoeveel tijd moet tussen zitten? Laten we hiervoor kijken naar twee grafieken van Nansen:

Ten eerste de hoeveelheid transacties die verschillende wallets hebben gedaan:

Ten tweede de tijd die tussen de eerste en laatste transactie zat:

Bij Arbitrum werd je bijvoorbeeld pas beloond voor het aantal transacties, als je er 4 of meer had. Je kreeg ook meer gratis tokens als je de transacties in 2 of meer verschillende maanden deed.

Nu zullen de exacte eisen bij iedere airdrop verschillen. Maar wel om aan te geven dat je bij een serieuze airdrop zoals Arbitrum niet wegkomt met een paar handelingen.

Je moet goed scoren op het totaal plaatje: meerdere transacties, bij meerdere applicaties (smart contracts), over een langere periode met een redelijk kapitaal (paar honderd euro).

Wanneer krijg je minpunten?

Nu kan je denken, ik ga morgen avond even 100 transacties pompen om goed te scoren op het aantal transacties. De kans op succes? Ik verwacht nul komma nul.

Arbitrum gaf bijvoorbeeld ook negatieve punten, die het aantal ARB tokens significant verminderden. Stel je had alle transacties in 48 uur gedaan, had slechts één smart contract (crypto applicatie) gebruikt, dan kreeg je deze negatieve punten.

Ook kreeg je minpunten als je op de dag van de snapshot een lage ETH balans in je wallet had. Dus even het netwerk voor een aantal weken gebruiken en dan weer alles naar je Binance account versturen, had een negatieve impact.

Wanneer wordt je gezien als sybil wallet? (robot)

Minpunten zijn nog te overzien, maar als je in de categorie robot wallet komt, dan sta je met lege handen. Dit wil je dus koste wat het kost voorkomen.

De kans om dit te voorkomen is groot door gewoon goed te scoren op punt 1 t/m 3 bij ‘Wat belangrijk is om een airdrop te ontvangen’ en geen minpunten te ontvangen.

Daarnaast is eerlijk spelen ook van belang. Als je met één wallet meespeelt, ben je altijd uniek.

Maar stel je wil de airdrop vergroten door met drie wallets mee te doen. Dan loop je het risico dat de transacties in deze wallets identiek aan elkaar zijn. Je stopt bijvoorbeeld in iedere wallet 1 ETH, doet steeds transacties ter waarde van 0,1 ETH en altijd op maandagavond. Dus mocht je met meer wallets een airdrop najagen, zorg dan dat deze unieke activiteit hebben.

Tot slot kan het ook helpen om je adres te koppelen aan een account als Twitter, Discord of Facebook. Als die mogelijkheid er is bij een potentiële airdrop, dan is het altijd slim omdat te doen. Dit geeft immers een menselijk karakter aan je wallet. Wel is dan belangrijk dat je profiel overkomt als jouw persoon en niet dat het op een Russische bot lijkt…

Conclusie

Airdrops zijn terecht populair. Ze zijn een handig mechanisme voor marketing en om een gemeenschap een kickstart te geven. Daarnaast zijn ze een makkelijke manier om geld te verdienen. En echt serieus geld.

Hierdoor wordt er alleen ook op grote schaal valsgespeeld en dat heeft uitgevers van airdrops ertoe gezet dat ze diepgaande analyse doen, voordat ze tokens weggegeven.

Om een airdrop te ontvangen moet je daarom overkomen als een echt persoon, die potentieel deel kan nemen in de gemeenschap. Hiervoor moet je verschillende activiteiten doen. Deze zijn alleen per airdrop verschillend.

In de Cryptoknallers Airdrop Special geven we precies aan welke acties handig zijn voor welke airdrops.

Wordt hier lid van de Cryptoknallers. Looptijd van het abonnement wordt nu nog verdubbeld. Teken je in op één jaar, dan krijg je twee jaar. Sluit je af voor twee jaar, dan wordt dat vier jaar!

Volg raja op de voet

Direct zien wanneer Raja een nieuwe kooptip plaatst? Meld je GRATIS aan!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.