Nederland - 21 juli 2021 - Aandelen

BlackRock is positief over Japanse aandelen

door SVEN VAN GASSE

BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, raadt beleggers aan om Japanse aandelen te kopen. De winstgroei zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar opveren. Een nieuwe Covid-19 uitbraak, door de Olympische Spelen, blijft echter een risico.

Ondanks het risico van een nieuwe opstoot van besmettingen is Thomas Taw, investeringsstrateeg bij BlackRock, positief over Japanse aandelen.

Ten eerste zijn de waarderingen in Japan aanzienlijk lager dan in andere ontwikkelde economieën. Hiernaast heeft de centrale bank aangegeven haar beleid nog een tijd soepel te houden. Taw verwacht ook dat de Japanse bedrijven een mooie winstgroei zullen laten zien.

Andere analisten hebben zich onlangs ook positief uitgelaten over Japanse aandelen. Goldman Sachs heeft verschillende Japanse aandelen een koopsignaal gegeven, nadat ze hun economische vooruitzichten voor het vierde kwartaal hadden verhoogd.

China

Naast Japan ziet BlackRock ook een positieve toekomst voor Chinese aandelen. De instelling verhoogde haar verwachting naar “overweight”, wat wil zeggen dat BlackRock verwacht dat China beter zal presteren dan haar tegenhangers in andere markten.

Ondanks voortdurende anti-trustmaatregelen tegen Chinese technologiebedrijven, vertelde Taw aan CNBC dat dit een kans kan zijn voor beleggers om hun blootstelling aan Chinese aandelen te vergroten.

Hij verklaarde dat Chinese aandelen al met 20% tot 30% zijn gedaald, doordat toezichthouders streng optreden tegen verschillende bedrijven. Op de lange termijn zullen deze problemen echter van de baan zijn, waardoor dit een koopkans kan vormen.

Taw besluit:

Het kan een interessant moment zijn om uw blootstelling aan Chinese aandelen te verhogen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.