Nederland - 11 juni 2024 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Bitcoin en Ether waardedaling: QCP ziet koopkans

Sterke Amerikaanse banencijfers op vrijdag hebben de waarde van Bitcoin (BTC) en ether (ETH) doen dalen. QCP Capital ziet dit als een koopkans voor investeerders.

—Lees ook: Makkelijkste manier om geld te verdienen met crypto

In de volgende grafiek zien we het koersverloop van Ethereum, dat afgelopen vrijdag lager schoot:

— Ook de markt analyseren via TradingView grafieken? Check deze link! —

Banencijfers VS zorgen voor ‘dip’ koopgelegenheid

De recente banencijfers uit de VS hebben twijfels gezaaid over een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve. Hierdoor zijn risicovolle activa, waaronder cryptomunten, gedaald.

QCP Capital benadrukte dat de Fed het moeilijk zal hebben om de rentetarieven hoog te houden te midden van dalende leenkosten elders. Het bedrijf ziet nu met de koersdaling van crypto kansen en zei:

“Wij zijn het ermee eens dat dit een goede gelegenheid is om de dip te kopen, aangezien markten steeds meer een Fed-rente verlaging zullen verwachten, wat moeilijk te negeren zal zijn voor de VS.”

QCP meldde dat hun handelsdesk bullishe transacties zag tijdens deze daling, vooral in BTC.

Fed volgt mogelijk snel andere centrale banken

De ECB en de Bank of Canada verlaagden vorige week de rente, wat de G7 aanzette tot een versoepelingscyclus.

Andere banken, waaronder de Fed, kunnen snel volgen in renteverlagingen, wat de vraag naar alternatieve investeringen zoals cryptomunten kan vergroten.

—Lees ook: Gratis gids: de Ethereum Staking Blauwdruk

Bron: CoinDesk
Foto: iStock


Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.