Nederland - 28 september 2023 - Beursbrink
door AMY YASSIM

Binance weer beschikbaar voor Belgische gebruikers

Binance, ’s werelds grootste crypto-beurs, heeft de deuren weer geopend voor Belgische investeerders. Dit komt drie maanden nadat de financiële toezichthouder van België, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA), het platform had bevolen te stoppen met zijn diensten in het land.

— Lees ook: De explosiefste selectie crypto’s in de markt

Binance heropent na toezichthoudersbevel

De FSMA had Binance beschuldigd van het aanbieden van bepaalde diensten vanuit landen buiten de Europese Economische Unie, wat in strijd was met de Belgische wet.

Als reactie op de heropening van Binance, zei de FSMA:

“Het is precies als gevolg van de interventie van de FSMA dat Binance nu zijn activiteiten met betrekking tot Belgische klanten uitvoert vanuit een entiteit die is gevestigd op Europees grondgebied, namelijk Polen, wat niet in strijd is met de Belgische wet.”

Binance heeft zijn Poolse dochteronderneming ingeschakeld, Binance Poland sp. z o.o., om de nodige juridische naleving te bieden om Belgische klanten te blijven bedienen.

Belgische gebruikers moesten de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Binance Poland accepteren en opnieuw identiteitsverificatie indienen om aan de Poolse wettelijke eisen te voldoen.

Positieve vooruitzichten bij Binance in België

De heropening van Binance in België is positief nieuws voor investeerders die gebruik willen blijven maken van het platform. Analisten wijzen op het belang van wettelijke naleving en regulering in de crypto-industrie.

Dit nieuws komt na een reeks regelgevende uitdagingen voor Binance in Europa, waaronder het vertrek uit Nederland en lopende onderzoeken in Frankrijk.

— Lees ook: Gratis gids: 10 regels om succesvol in crypto te investeren

Bron: The Block
Foto: iStock

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. BeursBrink raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit artikel niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit artikel bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het artikel geen rekening is gehouden. Hoewel BeursBrink zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het artikel staan.

U bent zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissing(en).

Aan het rapport en de inhoud ervan kunnen ook geen rechten worden ontleend. Het artikel is gebaseerd op aannames en vormt geen enkele garantie voor een bepaalde ontwikkeling of resultaat. BeursBrink is nooit aansprakelijk voor gebruik van dit artikel of de daarin opgenomen informatie.

Beleggen brengt grote risico’s en kosten met zich mee. U kunt uw inleg of een deel ervan verliezen. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In zijn algemeenheid wijst BeursBrink erop dat het niet verstandig is om te beleggen met geld wat u nodig heeft om te kunnen voorzien in uw dagelijkse voorzieningen. In het verleden behaalde resultaten bieden voorts geen garantie voor de toekomst.

BeursBrink is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of juistheid van teksten, afbeeldingen of hyperlinks die door derden worden geplaatst in het artikel. Evenmin is BeursBrink verantwoordelijk voor informatie en/of berichten die door gebruikers van het artikel via internet verzonden worden.

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.